Paul Bessems

Ik ben ondernemer, adviseur en (co-)auteur van acht managementboeken. Ik heb ruim 25 ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van fundamenteel nieuwe organisatievormen voor onze digitale samenleving. Hierbij staat digital privacy, productivity & power centraal. Voorbeelden van nieuw organiseren zijn hybride organiseren en blockchain organiseren. Ik begeleid ondernemende mensen en organisaties die nieuw organiseren willen toepassen: van idee tot community en neem daarbij het Weconomics gedachtengoed als uitgangspunt. Door organisatietechnologie slim in te zetten bepalen we zelf wat er met onze data gebeurd, verminderen we de macht van grote techbedrijven en verbeteren we de productiviteit waardoor surplustijd ontstaat voor verduurzaming.

Naast mijn werk als organisatieadviseur ben ik ook fellow en bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation. Deze stichting draagt bij aan de organisatie van een duurzame welvaart. Ten slotte ben ik ook founder en thoughtleader of The Institute for New Organizational Thinking.